succémåndag!

1. på bussen till jobbet gjorde jag positiva mentala målbilder av hur jag skulle vara lugn och säker när jag höll mitt föredrag för pedagogerna direkt på morgonen. strax innan jag skulle hålla föredraget satt jag framför publiken och vande mig vid att se ut över minst 100 personer på en gång, största publiken jag talat inför så här långt. det gick superbraaa! jag vågade! jag var lugn! jag var fokuserad och samlad! och min illturkosa pajettjumper var som en magnet för alla blickar så lärarna satt tysta som ljus och lyssnade intensivt på hela föredraget.

2. fick tid att gå en lång promenad i duggregnet på lunchpausen. härligt!

3. fick till ett bra första samtal med en ny mamma som jag ska börja arbeta med. jag fixade matchning av både kroppsspråk och taltempo. uppfattade henne som en visuell person och använde referenser som "helhetsbild", "det ser ljust ut" osv vilket hon svarade bra på.

4. efter jobbet hade jag ork att åka en shoppingtur. efter att ha provat 7 par byxor hittade jag till slut ett par blanksvarta jeans som satt som gjutna. hurra!

5. godis och tv-kväll med z. första barnfria kvällen denna vecka.

sunday rain

1. möblerade om i vardags/sovrummet. känns luftigare och smartare nu.

2. röjde ur en massa skit som var lagrat i sängbordets alla fack och hyllor. det måste vara bra feng shui att ha ett välstädat sängbord.

3. hela familjen städade, dammade och dammsög en massa. i det här hemmet är städning ganska sällan förekommande, men det känns alltid un-der-bart när det väl är gjort!

4. spelade Rummikub. lite som att lägga patiens tillsammans. trevligt.

5. lärde Liten att steka pannkakor. de blev både goda och fina!

6. fick prata med z om viktiga saker. skönt.

äntligen fredag

1. underbart rolig coachingträff med strulpojken i morse. lärde honom lite om matchning ur Konsten att läsa tankar, hur han med små medel kan bära sig åt för att charma lärare som han kommit på kant med. han vart jätteintresserad. allting som jag berättar om hur hjärnan fungerar formligen suger han i sig! vi gjorde också positivt ankare av en bra upplevelse han hade förra helgen. han är mycket lättsuggererad. ska bli spännande att se vad det får för effekt!

2. fick tid mellan möten att gå en promenad ner till havet. helt ensam på en klippa satt jag och såg på fågellivet och kobbar och skär i blekt solljus. en stilla stund. helt ljuvligt, vilken lyx att få tid med sånt under en arbetsdag!

3. jobbade med superhjältekollegan hela dagen, alltid lika inspirerande!

4. chokladtårta till fikat, eftersom vi tackade av min vän Li som jobbat som vikarie i den lilla gruppen under hösten. mums!

5. kom äntligen ihåg att ringa Nordea och avsluta personkontot som jag TRODDE var avslutat redan för ett år sedan. i förra veckan fick jag besked om att kontot var övertrasserat pga den lilla månadsavgiften för autogiro som har dragits under ett års tid trots att kontot i övrigt varit helt fritt från trafik. jag hade väntat mig krångel och tjafs men fick istället tala med en vänlig och kortfattad människa som utan krus avslutade kontot åt mig utan att jag behövde varken argumnetera eller betala några avgifter. tack så mycket för den servicen Nordea! :)

torstai

1. hade hjärnan med mig och fick superbra struktur på årsredovisningen av vad jag arbetar med under planeringsdagen med IFO. lyckades göra en riktigt proffsig presentation också som nästan knäckte de andra grupperna :)

2. god bjudlunch med massa fina sallader och röror till den grillade laxen. mums!

3. akupunktur. lika skönt varje gång, men nu känner jag att jag börjar bli "klar", känns helt okej att vänta två veckor till nästa besök. huvudvärken besvärar mig inte på samma sätt, jag äter värktabletter mycket mer sällan och jag sover bättre. migränen fortfarande inte helt bort, och vissa mornar vaknar jag fortfarande med stel nacke och trötta käkar, men jag mår MYCKET bättre än för en månad sen när jag först började gå dit.

4. har riktigt kul när jag läser Konsten att läsa tankar och sedan provar olika övningar ur boken.

5. CSI Miami

med ett leende springa in i tegelväggen-tisdag

1. vaknade utvilad.

2. fick skjuts till jobbet.

3. fick en snilleblixt när jag planerade för första coachingsamtalet med en strulpojke i 9:an. han gillade mitt upplägg och det blev ett bra samtal :)

4. efter en rejäl uppförsbacke när jag handledde ett lärarlag avslutades ändå passet med att en av lärarna kom fram och storleende berättade hur mycket hon fått ut av handledningsträffarna och hur givande hon tycker det är varje gång jag kommer. jag behöver träna på att tillåta mig att ha en "mellandag", inte alltid vara tvungen att ligga på topp. och kunna se att även när det känns ganska kass som helhet i en gruppsituation tex, så kan jag peppa enskilda personer i gruppen och då var ju inte tiden bortkastad iaf.

5. orkade vara en duktig fru och laga mat. som dessutom hela familjen gillade! pastagratäng med tomatsås.

6. hämtade Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus på biblioteket. den ska jag lägga mig och läsa nu.

sittin' in the car -monday

1. lyckades sova gott på lånad madrass hos barnfamiljen. direkt efter frukost satte vi oss i bilen igen.

2. lugnt på vägarna, den mesta trafik vi hade sällskap med var sömniga långtradare, men det var ok.

3. stickade klart mössan till P.

4. elva-kaffe med äppelpaj hos A i Norrköp. mkt gott.

5. hemma vid fem så vi hann slappa lite innan Liten kom halv åtta.

6. ordnade ett mysigt bad med tända ljus, te och kvällsmacka till Liten. hon blev glad. känns bra att pyssla om henne lite extra första dagen som hon är här.

7. CSI

8. somnade som en sten. så skönt!

söndagen

1. vi kom iväg hyfsat tidigt hemifrån = bra start på en 48 mils bilfärd.

2. trevlig lunchpaus med T i Norrköping.

3. konserten med MUSE på hovet var superbra! vi fick bra sittplatser och slapp stå och krokna i den böljande folkmassan framför scen. det mest fascinerande med bandet är deras otroliga musikalitet, de jazzar och jammar och bluesar och soular i små mellanpartier mellan all krossande hårdrock och de briljanta flygelexcesserna. slutlåten kunde inte varit bättre vald: -take a bow- total klimax!

missade tåget men det är ok -lördag-

1. soft förmiddag med z...

2. missade tåget till Stockholm. helt wacko, har aldrig missat ett tåg förut! vi bestämde oss för att ta bilen imorgon istället, och efter en stund kändes det som ett minst lika bra alternativ. nu fick vi ju en lugn och skön lördag hemma istället :) helt oplanerat.

3. vi tog en promenad på norra älvstranden, kollade på nybyggen. sen strosade vi i färjenäs och färjestaden, fascinerande ödetomter där. lite som en gåtfull saga utan slut. vi bestämde oss för att skriva till kommunen och föreslå att man lottar ut tomterna till vanligt folk som får bygga småhus på terasserna, gärna lite märkligt konstnärliga hus i olika stilar. det skulle bli riktigt fint!

4. satt och läste gamla kärleksbrev från z under tiden som han lagade en god indisk middag! blev riktigt nostalgisk. lovelovelove.

5. började sticka på en svart mohairmössa till mig själv i det melerade älsklingsgarnet mohair lux från idena.

6. filmkväll -the anchorman- underbart att höra z garva sig igenom filmen :)

fredag dårå

1. fick besked om löneförhöjning! 900:-/mån. Jag som hade ställt in mig på en symbolisk 50-lapp eftersom jag jobbar så självständigt och långt ifrån min chef så trodde jag att hon kanske inte hade koll på att jag sliter arslet av mig. men det hade hon. *happy*

2. hade ett givande utvecklingssamtal med chefen. även om jag inte fått något riktigt grepp om hur hon är ännu så verkar hon BRA. kan nog söka stöd hos henne om det behövs när det blir tjafs med rektorer el dyl.

3. lyckat möte med min favo-värsting. min behandlingsmetod verkar funka på honom. fick improvisera en del, men det gick vägen, och jag fick några riktigt bra uppslag att jobba vidare med också. himla kul ärende att jobba med!

4. spontant ihopkommen fredagsutflykt med vännerna J och Li till IKEA av alla ställen :) den enda som inte tyckte det var särskilt kul var nog z. stackars älskling.

5. amanda var övergrym i Idol när hon sjöng i strumplästen.

5. filmmys under täcket med z. vi kollade på crash. en riktigt bra film!

men nu ÄR det torsdag

1. har sovit gott, tack vare z's allergimedicin Disofrol som jag blir helt zonkad av. det behövdes verkligen eftersom jag sovit som en kråka på speed 3 nätter i rad. vaknade alltså glad och utvilad, före väckarklockan!

2. akupunktören satte inga nålar som skulle dämpa manin (tror jag), han sa istället: Gläd dig! Använd energin, och surfa på den. Kör inte på handbromsen!
bejaka, bejaka, bejaka. han är verkligen super. å så fick jag med mig korallpulver att äta :)

3. vilka vackra färger det är i alla trädens löv nu. solskenet får alla färger att glöda! hösten är som bäst just nu.

4. fick väldigt positiv feed-back av kollegerna när vi hade handledning. handledaren gav oss i uppgift att berätta om varandras starka sidor i jobbet. om mig sa de: "klarsynt, visionär och tar sitt arbete väldigt seriöst" -en ovan situation att sitta och bara suga i sig beröm, klart mer bekvämt när jag själv fick säga positiva saker om de andra. märkligt att det är så man funkar..

5. CSI på tv.

det känns som torsdag

1. vaknade före väckarklockan.

2. trevlig eftermiddag hos dårarna.

3. jobbade inte över, utan klarade av att åka hem halv fem.

4. promenerade i höstsolen 35 minuter på hemvägen.

5. färdiglagad middag när jag kom hem. tack z!

tirsdag

1. var effektiv, bright och superfokuserad på alla dagens viktiga möten.

2. energiflödet börjar likna mani och det är ett underbart drivet tillstånd att vara i, så länge det inte flippar över. idag har jag kunnat använda energin till att beta av den långa att-göra-listan. skönt. men jag hade lätt kunnat stanna ett par timmar till på jobbet. skärpte mig och åkte hem vid sex.

3. fick god middag lagad av z direkt när jag kom hem. skönt att slippa handla och laga mat! och härligt att få äta direkt när man kommer hem. min man är Den Bäste.

4. fick till en spontandejt med Li. känns som om det var evigheter sedan jag satt vid hennes köksbord och hörde om hennes heminredningsidéer. love her.

5. kanske jag skulle ta ett varmt bad innan jag går och lägger mig. lite lugnande lavendelolja och en av de nya böckerna jag lånade på biblan.. varva ner. hmm.

luna day

1. hann prata med kollegerna mer än bara i förbifarten! kul experiment med A-Ms mattehjärna också :) fick en smula bättre kontakt och respons från dårarna idag än förra veckan. men det är fortfarande ett dårhus.

2. god lunch från bamba! "akvarellsås" vad är det???

3. hann till biblioteket precis innan de stängde. hämtade en bok jag beställt och hittade 2 till som verkade ok.

solisinnetsöndag

1. nya vänner! träffades för första gången familjevis med min superhjältekollega som jag trivs så himla bra ihop med. barnen uppförde sig, superhjältens fru hade en härlig positiv utstrålning och det var bara så trevligt alltihopa. känns som väldigt sällsynt det här med att hitta nya vänner i vuxen ålder, men kanske kan detta faktiskt bli en ny vänskap som är mer än ytlig bekantskap, för både mig och z. jag hoppas det. en lovande första dejt var det i alla fall...

2. promenad vid havet, och det utlovade regnet föll aldrig.

3. fick ligga hela kvällen under en filt och läsa underbara lättsamma "Ska vi slå vad?" av Jennifer Cruise. alldeles utmärkt chic-lit, och perfekt söndagsläsning.

friday night

1. fick skjuts till jobbet!

2. fick uppmuntran i jobbet av min superhjältekollega.

3. trevligt att handla och laga mat tillsammans med Liten som planerat fredagsmiddagen. spagetti och köttfärssås blev det!

4. Manifestation mot gatuvåldet på Gustav Adolfs torg. kändes bra att ta med barnen på en sån grej på stan. de verkade också nöjda.

5. Blades of glory! - en film som hela familjen (för ovanlighetens skull!!!) gillade :)

thursday

1. var hos nålmannen och fick akupunktur & massage. känns alltid bra! jag som inte brukar gilla babblande frisörer får alltid huvudet fullt med spännande tankar när jag är hos akupunktören, han pratar om religion, livsfilosofi, barnuppfostran, droger, flygvapnet och en massa andra intressanta ämnen varje gång. jag hummar mest.

2. fick återbud på dagens sista möte, så idag slapp jag jobba över och kunde istället komma hem extra tidigt!

3. cyklade 14 km på 37 minuter. skönt att byta ut stresshormoner mot må-bra-ämnen och få en helt relaxed kväll. mår iofs ännu bättre av en löprunda, men där är tröskeln mycket högre. att sätta sig och cykla framför tvn har bara en halvmillimeterhög tröskel.

4. z lagade middagen, vilket gjorde att jag hade energi till att ta disken efter maten. duktig fru!

5. ikväll blir det CSI Miami. gillar Horatio, han är überkool.

onsonsdag

1. vaknade glad, fastän jag visste att jag skulle bli tvungen att jobba arslet av mig hela dagen.

2. hade hjärnan med mig och fick bra respons av skolchefen för det jag sa på morgonmötet. yes! 

3. fick flera tillfällen att promenera under dagen, sammanlagt 12500 steg! mår så himla bra av att gåå.

4. höll föredrag 2 ggr under dagen, samma som jag ska ut på alla skolor i området och göra. en mikropaus på 5 minuter blundande utsträckt på soffan gjorde att jag fixade dagens sista föredrag alldeles strålande också. jag är inte längre rädd, utan istället bekväm och inspirerad när jag ska prata inför folk. tänk det hade jag aldrig väntat mig!

5. blev hämtad i bil efter jobbet av familjen och vi åkte en sväng till stadsbiblioteket. har saknat något bra att läsa under flera månaders tid, men lyckades nu hitta hela 6 romaner som verkar intressanta! för ovanlighetens skull lyckades även killarna hitta böcker de ville låna, kul! annars är det ju mest jag och Liten som är biblioteksfrälsta.

6. började sticka på en illfärgad trasmössa till Liten. den blir ursnygg!

tisdagssol

1. hann med en kort promenad med Liten till skolan imorse. Kallt som fan, men uppiggande!

2. fick tillfälle att promenera i solen på arbetstid då jag skulle göra hembesök. killen jag skulle träffa var en halvtimme försenad så jag fick en lugn andhämtningspaus på hans trapp.

3. fick tid att sticka på min jeansponcho.

måndaghelaveckan

om den här dagen skulle återupplevas gång på gång på gång tror jag att jag skulle bli galen.
men bloggen ska handla om att lyfta fram det goda, att se ljusglimtarna i oktobergrådasket, so here goes:

1. good-hair-day.

2. hade en effektiv och strukturerad timme på jobbet i förmiddags när jag sorterade mina papper.

3. Liten kom från sin pappa. härligt att ha henne här igen!

4. hittade ett okej träningsprogram för muliplikationstabeller som jag tränade på tillsammans med Liten. hon tycker det är pest med tabellerna, men nu gick det faktiskt ok att sitta och träna en kvart eller så.
kolla här: http://www.mult.se

sundays

1. cyklade 11 km på 30 minuter. duktigt! roliga sketcher på Kvarteret Skatan hjälpte till :)

2. vi blev bjudna på god lunch, trevligt sällskap och låååång promenad i änggårdsbergen med T&N. efter ett tag slutade det t o m regna.

3. mums, fick chokladkaka med vispgrädde till mellanmål.

4. ingen huvudvärk på hela dagen!

lördag hela veckan

1. soft morgon med z. efter frukost promenerade vi i solen till skivaffären och lyssnade på en massa bra musik.

2. stod på trottoaren och pussades en lång stund när vi skulle säga hejdå. han är så fin. härligt att fortfarande kunna känna så efter att vi varit ihop i 5 år. jag hoppas det känns likadant om 55 år!

3. strosade själv in till stan för att köpa yllekofta. hittade en perfekt kofta i första affären jag klev in i. gud så skönt att slippa springa runt i alla affärer i hela stan en lördag. nu blev jag klar med shoppandet på 5 minuter!


4. lyssnade på Anna Järvinens platta Jag fick feeling. det är nåt med musiken och hennes sång som går rakt in i mig, jag kan inte värja mig. börjar gråta stup i ett bara för att jag blir så berörd. den är helt underbar. allra värst när hon slår över till att sjunga på finska mitt i refrängen "Helsinki tule mut hakemaan, tule nyt mennään.."


TGIF

Ja, det var ju fredag. Vad minns jag från i fredags?

1. Hade ett jättebra behandlingssamtal med en kille som har problem med ilska och impulskontroll. TFT funkar direkt på honom, har inte knackat på någon som visar så snabb effekt. Känns fräckt! Väldigt tacksamt att jobba med honom eftersom han är så positivt inställd till både mig och behandlingen, och ett härligt sätt att avsluta arbetsveckan: med att känna sig som en SUCCÉ! :)


2. Vackert väder, fick tillfälle att promenera på arbetstid. Skönt!

3. Mina favoriter i Idol klarade sig från att bli utslagna, men det bästa var att z höll mig sällskap framför tvn fast han inte ens gillar Idol.


torsdag

1. lyxlångsam hemmamorgon +promenad till akupunktören.

2. det är märkligt hur olika effekt det blir varje gång. men idag när jag fick nålar på ryggen blev jag som totalt klubbad, jättesömnig. ville bara sova. helt underbart att få känna en sån djup kroppslig avslappning som stannar kvar hela dagen och gör en alldeles lugn, varm, mellow. jag är så himla glad att jag hittade min akupunktör!

3. hade ett fantastiskt positivt samtal med två föräldrar till en riktig strulpojke. hela samtalet handlade om hur en Drömskola för deras pojk skulle se ut, och de kunde beskriva den väldigt ingående och målande. trots en kaotisk situation kunde vi ha ett väldigt positivt samtal som gav mig en massa intressant information att jobba vidare med när det handlar om hur vi ska anpassa den nuvarande skolsituationen bättre till hans behov.

igår

1. vaknade helt utvilad och kände mig glad som en lärka!

2. jobbade bra på eftermiddagen, fick många saker avklarade så att de kunde strykas från Att Göra-listan. skönt.

3. soft kväll med z.

tuesday

1. det började med en försovning och sedan har dagen varit fullspäckad av missade bussar, tre viktiga telefonsamtal på samma gång och den ena stresstoppen efter den andra, men hela dagen lyckades jag ändå att med hjälp av andning och fokuserad avslappning hålla huvudvärken stången. den dunkade liksom på en armlängds avstånd, men blev aldrig så jobbig att jag tog nån tablett. känns som en skön seger!

2. underbart roligt möte sist på dagen. träffade en härlig grupp lärare som var fulla av positiva energier och hade en så bra stämning. vi satt till slut och skrattade så tårarna rann. tänk om man kunde avsluta varje arbetsdag på det sättet, med att sitta och skratta tillsammans i en timme. vilken stresslösare. jag var så lugn och glad när jag satt på bussen på väg därifrån. nästan lite kär i gruppen.

3. strålande höstsol gjorde att jag fick syn på vilka vackra färger som löven skiftar i nu. längtar ut i skogen!

4. käkade Thai-mat med z på vägen hem istället för att behöva gå och handla och sedan laga mat när man är dödshungrig kunde vi sitta och prata om hur dagen varit och njuta färdiglagat och slippa disken. vardagslyx!

5. cyklade 7 km på 20 minuter.

yesterday

1. gick hem tidigt och hann vara med Liten lite extra innan hon skulle hem till sin pappa. vi åt kladdkaka!

2. var på rolig och intressant föreläsning om braingym och smarta rörelser med Susanne Wolmesjö. väldigt inspirerande! mera rörelsepauser åt folket - så blir vi både smartare och gladare!

3. orkade cykla lite på motionscykeln före läggdags. puh.

börja om från början...

Eftersom jag registrerat bloggen Tre Goda på en gammal mejladress (=hjärnsläpp) så måste jag börja om. Jag kopierar inläggen och startar på nytt här. Ny vecka, ny blogg :)

Ursprungsbloggen började så här:
Min målsättning med bloggen är att uppmärksamma små och goda ting i min vardag och i omvärlden.
Jag vill lyfta fram och fokusera det som är fint och glädjande, sånt som får mig att må bra och ger hopp om livet och mänskligheten. Min övertygelse är att jag ser det jag VILL se - och om jag ser det som är gott så mår jag bättre. Inte konstigare än så.

Varje dag händer det minst tre goda ting, det gäller bara att lägga märke till dem! Redan under min första bloggvecka upptäckte jag att jag gick runt i tillvaron och samlade på saker att skriva upp i bloggen, jag letade efter det positiva i min vardag. Det kändes himla bra faktiskt!

Alla de här goda sakerna skrev jag upp förra veckan:

1. jag vaknade utan huvudvärk -vilket känns som en välsignelse efter en period av daglig huvudvärk varvat med migrändagar.

2. det var öppet hus på dotterns skola. fick tillfälle att träffa den nya läraren, titta runt på skolan och dessutom gott fika.

3. LÖNEN kom en dag tidigare än väntat! härligt att kunna gå och handla mat utan att behöva plocka ur småpengsburken.

4. hann med en promenad på morgonen, på väg till akupunktören. härligt friskt väder! önskar att jag hade tid att promenera varje morgon.

5. fick köpt fint garn till mössan jag ska sticka till pappa. 100% ull är varmt och helande.

6. lyckades genom hårt arbete vända kompakt motstånd till medvind i en handledningssituation. jag lär mig!

7. hade en bra pratstund med dottern, om viktiga saker. skönt att hon berättar för mig så att jag kan försöka hjälpa till.

8. somnade snabbt, trots att det varit en intensiv dag. puh. glad att jag återfått förmågan att koppla av och varva ner snabbt vid läggdags.

9. lyckades hjälpa en kollega i skarpt läge. gud vad skönt när man hittar de rätta orden och verkligen kan göra en skillnad. det tog bara 5 minuter, men var så viktigt. gillar henne!

10. z  kom hem tidigt. så vi fick tid att prata med varann, och kunde åka och handla en lyxig fredagsbuffé med massa olika delikatesser till hela familjen.

11. barnen uppskattade våra ansträngningar med buffén, vacker dukning och tända ljus. det gjorde inte så mycket att vi inte vann på trisslotten. ikväll blir det film-mys!

12. nybakade croissanter till frukost!

13. kul dag på stan med dottern. köpte ännu mera garn!

14. det här att jag kollat på blocket två gånger om dagen efter en billig och bra motionscykel i över en månad gav äntligen resultat. ett riktigt SUPERFYND. rika människor som sålde en skitbra cykel nästan gratis. z åkte direkt och hämtade den, så nu står den framför tvn och väntar på mig.

15. gav z massage när alla barnen var hos kompisar. lovelovelove.

16. nästan stickat färdigt mössan till pappa. den blir varm och fin och kommer att stå emot nordanvindarna bra.

17. hela familjen storstädade hemmet tillsammans! eftersom det inte ens händer en gång i månaden så känns det ju extra underbart när vi väl får det gjort. idag var jag dessutom modig och rensade dessutom avloppet under badkaret. z tyckte jag var modig alltså.

18. vi hade Tommin på besök till pannkakslunchen.

19. cyklade 8,5 km på motionscykeln. härligt att få ut lite stress ur kroppen. + härligt att känna sig som en hälsosam och duktig människa.

20. lagade supergod middag tillsammans med z. fläskfilé i gräddsås. vi har så trevligt när vi lagar mat ihop, konstigt nog. pratade massor om framtidsplanerna för nätverket och vår professionella utveckling. z tycker vi ska bjuda alla våra smarta vänner till någon sorts brainstorming och inventeringshelg i en stuga nånstans. det vore kul..

21. mysig kvällsvärme inne hos oss, med glittrande regndroppar utanför fönstret.
                             I   a m   b l e s s e d .

22. z  vann en New York resa för 2 !!! Hurra. Vi som knappt haft råd att resa till Danmark ens en gång. Senast jag flög var 1995, på bröllopsresa till Paris. Jag har aldrig varit utanför Europa så det känns ofantligt lyxigt med en resa till NY.


RSS 2.0