köpfri jul och nu är det fredag

1. brorsan tyckte också det var ok med bara hemmapysslade små julklappar, ingen köphysteri alltså!

2. fortfarande ingen huvudvärk what so ever! och då är det ändå PMS-vecka, och det brukar vara värsta migränveckan i månaden. för allt bra som händer mig säger jag rakt ut i världsrymden "TACK TACK TACK". jag är lyckligt lottad på så många sätt!

3. givande samtal för samarbete med en socialsekreterare som jobbar med en av "mina" familjer. verkar som om vi kan få ihop riktigt bra stödinsatser kring den familjen. känns kul för jag gillar verkligen dem lite extra!

4. trevlig pannkakslunch i lilla gruppen. känns som en bra rutin att försöka gå dit en sväng varje dag vid lunch och prata lite med kollegerna och tjata lite vänligt på eleverna.

5. strulpojken och jag hade en lektion i kreativ problemlösning. vi kom tillsammans på 100 saker man kan göra med ett kylskåp! rolig avslutning på arbetsveckan.

6. hade kvar en gnutta arbetsdisciplin efter strulpojken och fick ihop ett viktigt protokoll som jag kunde mejla ut till de berörda.

7. åkte och köpte en massa fina garner till alla mina julklappsprojekt. jag njuter verkligen av att gå och känna på garnerna och se på alla olika färger och kvalitéer. nu ska här stickas mer än nånsin förr!

8. kom hem efter shoppingen till dukat bord och härlig fredagsmiddag med bulgursallad och fläskfilé. min man är bäst!

imorgon är det fredag

1. ingen huvudvärk på hela dagen! affirmerandet fortsätter vara effektivare än alla andra behandlingsvarianter jag provat. jag säger många gånger varje dag till mig själv "JAG MÅR BRA, JAG ÄR AVSPÄND, JAG ÄR FULL AV ENERGI, JAG ÄR LYCKLIG"  och det funkar förunderligt bra!

2. fick handledning på jobbet. alltid lika inspirerande!

3. fick makaronimiddag hos Li, som jag åkte till på spontanvisit direkt efter jobbet.

4. CSI Miami och mys med z.

onsdag m after work

1. ingen huvudvärk på hela dagen! mina affirmationer verkar fungera utmärkt!

2. lyckade möten ihop med superhjälten dagen igenom, alla vi träffade var vänligt sinnade och samarbetsvilliga!

3. vi hittade den perfekta presenten till skolsköterskan som lämnar oss för att bli Västeråsare.

4. superdupergod mat på restaurang Silvis dit vi gick på after work. mysigt ställe var det också!

5. behövde inte vänta alls på spårvagnen i regnet för den kom direkt när jag kom fram till hållplatsen.

den perfekta dagen

1. tisdagen började redan på måndagskvällen precis innan jag somnade. då låg jag en stund och visualiserade en oerhört positiv tisdag, tänkte igenom hur dagen skulle starta och hur mina olika möten skulle bli strålande, hur jag dagen igenom skulle ha en massa positiv energi och smarta idéer, istället för att känna mig stressad över att ha jättemånga saker inbokade samtidigt. somnade gott efter min utförliga visualisering.

2. hann före frukost med att fixa två cd-skivor med avslappningsövningar, meditation och mental träning åt en kollega vars dotter har en förlossningsdepression. det är en av mina missioner; att sprida kunskaper om hur effektiv hjälp det är med avslappning och mental träning vid ångest och nedstämdhet!

3. roligt morgonmöte då jag var bollplank åt favoritrektorn.

4. träffade en trevlig lärare som berättade om de stora framsteg som en tidigare problem-elev gjort under hösten. hon berättade också att hon gillar alternativa undervisningsformer eftersom hon själv har dyslexi. vilken gåva för hennes elever -att ha en lärare med dyslexi :)

5. gick upp i skogen och eldade tillsammans med lilla gruppen. vädret var underbart, kallt och klart. eleverna samarbetar mycket bättre utomhus, kanske för att de inte känner sig lika trängda där som i vårt lilla klassrum. och det doftar så underbart av sprakande brasa. hade med mig doften i flätorna och sjalen under resten av dagen. man borde få gå i skogen en stund varje arbetsdag!

6. körde lite mental träning och visualisering med strulpojken. han är en så rolig klient att jobba med, eftersom han är öppen för att prova allt möjligt som jag föreslår, och nästan allt ger goda resultat! med hjälp av visualisering vaknar han numera pigg och på gott humör, istället för att vakna som ett åskmoln som han gjort i flera år.

7. fick promenera på arbetstid. det går lika fort som att ta bussen på vissa sträckor. härligt!

8. dagens sista möte blev inställt så jag fick tid att skriva på en rapport som jag inte vet hur jag annars skulle kunnat få klar tillräckligt snabbt. det fungerade riktigt bra att sitta och skriva på rapporten allra sist på en intensiv arbetsdag, hjärnan fungerade utmärkt, och nu är halva rapporten redan gjord.

9. åkte till garnaffären efter jobbet och pillade på yllet. kunde dock inte bstämma mig för hur min nästa mössa ska se ut, så jag får snart åka dit igen :)

10. dejtade maken på stan. vi åt himmelskt god indisk matMaharani. sån lyx kan man ägna sig åt när lönen precis har kommit.

11. köpte lite godis på hemvägen och såg ett avsnitt av Heroes på dvd. och nu är det sova sött som gäller. nattnatt.

12. INGEN HUVUDVÄRK PÅ HELA DAGEN!

söndagsbullar

1. Liten bakade chokladmuffins som vi kunde ta med när vi skulle åka på söndagsfika med vår rödhåriga älsklingsbebis (och hennes föräldrar).

2. cyklade 8 km i rasande tempo. sköööönt.

3. stickade färdigt och postade mössan till Berit.

4. kaffe, bullar, muffins och saftiga miniclementiner till lunch. gott!

5. Kid Svensk på bio med mamma och Liten. grät och fick längtan. jag måste åka till Finland!

6. kyckling till middag, z lagade. sen såg vi på tramsiga amerikanska hemvideor. =mysigt slut på helgen.

äntligen fredag

1. vaknade HELT UTVILAD. hade sovit som en sten på havets botten. underbar känsla att inte ha vaknat en enda gång under natten. god sömn är verkligen en stilla välsignelse. tänk att lite motion har sån mirakeleffekt - igår klarade jag av både en halvtimmes rask promenad + cyklade 13 km och tog ett varmt bad före läggdags.

2. fri från huvudvärk hela dagen.

3. hann träffa folket i lilla gruppen, har ju knappt sett dem på hela veckan när jag varit på mässan, men nu hann jag dit en sväng. trevligt att äta lunch och småprata där, lite fredagsmys på jobbet liksom, och urgod salladsbuffé från bamba. fick skjuts till mitt hembesök efter lunch också.

4. hade ett givande samtal med strulpojken. han är så lugn å fin å förståndig nu, så jag kan snart inte kalla honom "strulpojken" längre! :)

5. drog iväg med hela familjen å handlade fredagsmat från delikatessdisken. alla glada! blev en extralång trivsam sittning vid köksbordet eftersom det fanns så mycket gott att knapra på.

6. medans tjejerna kollade IDOL spelade killarna Star Wars-Risk. = skönt relaxed gemenskap som den kan se ut i en styvfamilj.

mässonsdag

1. vaknade nästan utvilad. kändes härligt efter att ha sovit dåligt flera nätter i rad innan.

2. akupunktur. somnade nästan! härligt som vanligt.

3. var på en intressant och rolig scen-intervju med Markus Birro på mässan. "Loket" intervjuade, och gjorde det riktigt bra faktiskt.

4. jag och superhjäten sprang på vår favoritrektor på mässan och konspirerade med henne en lång stund. hon har häftigt mycket energi och sprall. gillar henne massor!

5. trevlig avrundning av dagen med planeringsarbete och terminsöversikt på pub med superhjältekollegan. jag höll mig dock till cola, det gick bra det med. nu har jag total koll på allt som ska göras fram till jul då alla trådarna ska sys ihop. jag tror tom vi kommer att hinna göra det som ska göras. puh. tror att jag håller på att få en ny Vän också, och det hör ju inte till vanligheterna, utan inträffar väl sisådär vart femte år eller så.

6. gosade med Liten framför Vänner och Bonde söker fru. vi hejar järnet på att bonden Fredrik ska fatta vilken pärla Lena är, men har verkar trööög. det såg sorgligt ut i trailern för nästa avsnitt.


7. och nu ska jag krama min man godnatt. nu när mässplikterna är över kommer jag hinna se lite mer av honom :)


föredragshållartisdag

1. kul att vara på mässan och representera jobbet ihop med superhjältekollegan. ganska många olika människor stannade till och var nyfikna på hur vi arbetar. kände mig social och ganska trevlig. och vår monter var skitfin, bra material att diskutera kring, det har vi verkligen fått ihop BRA!

2. snäll ljudtekniker som pratade lugnande med mig och IB före vårt lilla framträdande.

3. klarade att prata inför folk + hålla i mikrofon helt ok. det blev inte något direkt minnsvärt framträdande, men det var ännu en talarerfarenhet som kommer att hjälpa mig bli bättre och bättre på det. lärdom till nästa gång: anteckna fler stödord + sväng loss lite även om du håller i en mikrofon.

4. tittade på Pretty in pink med Liten som är halvsjuk. mysig film, den håller än!

5. cyklade 16 km på 46 minuter. otroligt skönt!

13 timmars arbetsmåndag

1. orkade vara på gott humör och alert hela långa dagen fastän jag jobbade från 8.00-21.00. vi var på mässan och gjorde i ordning utställningsmontern efter jobbet. så det blev ju plustid som kan kompas ut till jul eller så :) samarbetet med E-L och superhjälten fungerade jättebra så med gemensamma krafter fick vi montern att se riktigt fin ut!

söndag i skogen

1. gick en lång tur runt Finnsjön tillsammans med z.

image5

2. med gemensamma krafter fixade vi en god curryrisotto till middag. blev lite över att ta med till jobbet också. perfa!

3. Heroes-kväll. såg tre avsnitt på raken, tur att vi har en dvd med hårddisk annars skulle vi inte klara av att följa en enda tv-serie.

lördagsgodis

1. gjorde hela yogaprogrammet på dvd, 40 minuter som motade bort migränkänningen. duktig flicka! varför gör jag inte yoga oftare när jag tycker det känns så skönt i hela kroppen varje gång jag kommer mig för att göra det?

2. var på NLP-introduktion tillsammans med z och Li. en inspirerande timme. känns som helt rätt väg att gå vidare på i nuläget!

3. åkte och hälsade på svärföräldrarna. tog med hunden ut en sväng också. kändes bra.

4. värsta underbara hångelstunden på ica maxis parkering. fantastiskt att kunna känna sånt pirr i magen när jag kysser mannen som jag varit ihop med i över fem år nu :)

5. z lagade god middag och jag behövde inte lyfta ett finger. lyx!

6. smågodis kvar i skålen sen igår!

fri day

1. var ensam på jobbet hela dagen och fick en massa gjort. framför allt lyckades jag få överblick på de olika uppdrag som måste vara färdiga före jul och när de ska hinna göras. nu har jag koll på läget.

2. lämnade jobbet när det fortfarande var ljust och promenerade 35 minuter på hemvägen. välbehövligt.

3. cyklade 11,5 km på motionscykeln. duktig flicka!

4. z kom hem från konferensen! härligt! och han hade godis med sig.

5. bulgur m stekt kyckling till middag! z fixade det mesta av käket och hjälpte mig samtidigt med bra idéer för ett viktigt jobbprojekt. vilken man!

fröken ensam hemma -torsdag

1. hann krama z tidigt på morgonen innan han åkte iväg på konferens.

2. fick grupphandledning på jobbet med vår underbara Majsa. gemenskap, skratt och tydlig riktning framåt.

3. fick klara besked av chefen att vi får grupphandledning hela 10 ggr till våren! hade trott vi skulle behöva ta en fight med chefen, men det slapp vi.

4. åkte direkt från jobbet till stadsbiblan för att lämna en försenad bok. bra att få det gjort!

5. långpromenad i lugnt tempo hem från biblan, tog säkert 45 minuter eftersom jag bestämt mig för att jag snarare behövde varva ner än motionera. härligt frisk och kall kväll. kände mig mjuk och fin när jag kom hem.

6. lyssnade på en massa musik på datorn och spelade in en skiva till superhjältekollegan. den blev soft. jag lyssnar på låtarna med andra öron när jag ska göra en samling till någon annan, så lite blir det som att hitta ny musik i skivsamlingen.

7. medium på tv4.

wednesday

1. bra samverkansmöten hela dagen, inga katastrofer what so ever.

2. trevlig lunchdiskussion med eleverna om superlånga långtradare samt angående de taskiga levandsvillkoren som världens urspungsbefolkningar har.

3. mkt givande informationskväll på Litens blivande högstadieskola. engagerade rektorer och positiv stämning. de var t o m intresserade av företagsamt lärande och hade lagt på minnet att jag mejlat om det! z kommer att höra av sig till skolchefen och se om de vill ha mera info..

4. z var en ängel och gav sig ut i mörka kalla kvällen för att skjutsa Liten hem till pappa, så slapp vi stå i en evighet och vänta på spårvagnar.

just another manic tuesday

1. väcktes med en kram av väldoftande make.

2. kreativt arbete inför kvalitetsmässan hela förmiddagen. kul!

3. blev avlastad av kollegan A-M som tog på sig att följa med gruppen på skogsutflykt så att jag inte skulle behöva vara på tre ställen samtidigt. skönt med lite andrum. under eftermiddagen gick mötena slag i slag, men jag lyckades hålla hjärnan alert ända tills alla möten var slut halv sex. allt gick bra! kände mig härligt effektiv och stressen var mer positiv än negativ.

4. fick en snilleblixt i mataffären på snabbmat jag skulle orka laga. kunde därför bjuda z på en god pastarätt innan hans telefonmöte med Män för jämställdhet började kl sju.

5. yogapass framför dvdn. duktig flicka!

måndagsfrost

1. kall, klar och vacker morgon. gott med kaffe på bussen till jobbet.

2. varje gång jag reagerar och aktivt går emellan när jag passerar korridortjafs och "skojbråk" mellan elever känner jag mig himla nöjd. jag vill vara en av de vuxna som ser och agerar och tar ansvar för elevernas trygghet och en schysst skolmiljö. idag gjorde jag det.

3. var med Liten i skivaffären. lyssnade bl a på Raising sand med Robert Plant och Alison Krauss. fantastiskt snygg ljudbild. en skiva jag vill ha!

4. orkade laga riktig mat till Liten och z. linssoppa med spiskummin blev det.

5. träffade Li. satt i hennes soffa med filtar om benen i en och en halv timme och bara pratade. love her.

6. hann t o m få lite kvalitetstid med z innan det var godnatt.

sundays

1. städning = hemmet i något bättre ordning än vanligt. z dammsög, duktig make!

2. det ser ut som om vi skulle kunna anmäla oss båda till utbildning till NLP-practitioner till våren. vilket kliv framåt i karriär, yrkesliv och personlig utveckling det blir! förhoppningen är att vi ska få ekonomin att gå ihop. men först ska vi gå på en introduktionsföreläsning nästa lördag.

3. åkte till stan med Liten och hittade äntligen ett par vettiga vinterstövlar till ok pris åt henne. puuuh.

4. Li ringde. vi bestämde att träffas en stund imorgon kväll, kul! hon följer med på NLP-introduktionen också. fast hon vet inte om att det är just det hon följer med på.

5. smågodis! äter ganska sällan godis numera, men idag var det mums.

6. ringde mamma. länge sen jag pratade med henne. vi spånade på en idé om att hon skulle börja hålla danskurser i rehab-syfte för strokepatienter eller på någon stressklinik kanske. jag tror det är en superidé, men mamma var mera tveksam.. även om hon gärna skulle vilja. får fortsätta peppa henne.

7. ringde pappa. han var nykter. *glad*

8. tog äntligen tag i att ringa till dem som äger huset vi spanat på att hyra för nästa års sommarläger. ägarinnan lät jättetrevlig och huset verkar passa våra behov helt perfekt! det var ledigt v 29 så jag preliminärbokade. nu gäller det bara att kolla med de andra inblandade familjerna att de kan då. ååå, det ska bli så roligt!!

9. mys med z.

breaklördag

1. började dagen med kaffe och fortsätta 500-bitarspusslet tillsammans med z. han är en mästerpusslare!

2. härligt meditativ solopromenad i slottsskogen med kameran vid handen.
image4


3. tripp till förortenbreakdance-gala med z och barnen. jag saaaknar förorten, förut när jag jobbade i los angered så var jag ju bland sköna kids varje dag, nu är det bara dyra svenssonbrats jag jobbar med. jättefin, stor fritidsgård var det och riktigt bra dansare! så kul att göra nånting nytt, ny miljö, nya upplevelser, nya intryck. sånt är bra för både hjärtat och hjärnan.

4. tacos! varma tack till z och pojkarna.

Fredagstrasan

1. vaknade hyfsat utvilad och hann i tid till tidiga morgonmötet med en schysst rektor. det blev ett bra möte med en konkret arbetsplan som resultat!

2. efter ett besvärligt möte med negativa och kritiska människor fick jag ett lyssnande öra, stöd och uppmuntran av min nyaste kollega magister J. otroligt värdefullt att ha a soft place to fall på jobbet, för det har jag verkligen i soffan hos mina närmaste arbetskamrater.

3. fick in flera promenader på arbetstid idag mellan olika möten.

4. positivt avslut på arbetsveckan i form av roligt coachingsamtal med strulpojken, och peptalk med superhjälten som fått reda ut ett par rejäla trassel under eftermiddagen.

5. pusslar med Liten.

6. discotema i IDOL 2007!

torsdagsträdflicka

1. fick en skön promenad till nålmannen direkt på morgonen.

2. nålarna lindrade huvudvärken som jag vaknat med. akupunktören uppmanade mig att fortsätta växa och grena ut mig som ett träd: Ta plats i ditt liv! vilken härlig uppmaning att få! efter någon timme var värken helt upplöst. varje gång migränen släpper känns det som ett smärre mirakel..

3. hade flera konstruktiva jobbmöten under dagen -härligt när mötet resulterar i ett konkret beslut/förslag/förändring! jag vill vara med och göra skillnad.

4. Medium på tv4.

wednesdaygirl

1. fick skjuts på morgonen av z, vilket var underbart eftersom jag hade extratidigt föredrag 7.45 och dessutom var tvungen att hinna köpa fikabröd före det. tack vare min söte chaufför slapp jag stressa ihjäl mig på morgonen. OCH vi hittade ett bageri som öppnade kl 07.

2. föredraget gick bra, och sen fortsatte förmiddagens möten i rasande diskussionstempo. sa inget dumt.

3. jobbade med superhjältekollegan hela em med att planera hur vår monter på Kvalitetsmässan ska se ut. vi fick till ett bra flow i tänkandet tror jag. nu gäller det bara att få ihop alla lösa trådar också. men en kul & kreativ eftermiddag!

4. z fixade makaronmiddag och till efterrätt blev det gårdagens bakelser. glada barn och lat fru :)

5. A ringde och var på gott humör. skönt.

tuesdaygirl

1. klarade av dagens alla möten med huvudet på skaft.

2. hann åka till stadsbiblan en sväng med Liten, och hittade några intressanta böcker. bl a Sally Manns What remains. hon är en av mina absoluta favoritfotografer. hennes bilder är m a g i s k a.

3. hela familjen hjälptes åt och fixade tillsammans varma mackor och sallad till kvällsmat. myys.

every day is like sunday

1. lyssnade ur P2s webradioarkiv på Niklas Sivelöv . 14 minuter in i programmet kommer en helt underbar improvisation över Beethovens Månskenssonat. så bra att klockorna stannar!

2. z och jag åkte ut till Amundön på söndagspromenad (tillsammans med halva stan). vädret strålande och hade kameran med. det var evigheter sedan jag fotograferade, men nu blev det en massa bilder på träd. det gjorde mig riktigt lycklig att gå runt och leta bilder. lika avkopplande som att vandra i timtal på klippor, jag blir fullständigt närvarande och fokuserad och kan omöjligt tänka på stressande jobbsaker eller annat fridstörande. rent meditativt. och det blev dessutom riktigt bra bilder. kul! kände mig lugn och avslappnad resten av dagen.

image2

3. lagade god mat tillsammans med z: grön tagliatelle med fläskfilé i gräddsås. soft avslutning på veckan. 

sjokladlördag

1. var på  kattutställning med z. Ocicaterna och en riktig bjässe till Maine Coon blev våra favoriter. en ljuvlig liten blåögd Birmaflicka fick mig också att smälta. ååååå om vi kunde ha katt!

2. orkade laga riktig mat. köttfärscurry m kikärter. gott!

3. var på kalas hos Malen. hon fick den ena baskermössan jag stickat, den passade henne bra. vi tog med Liten dit, så hon fick träffa sin gudmor. kändes bra.

4. filmkväll i soffan med z. myyys. ganska udda film vi såg: Dreamers av Bernardo Bertolucci, en tät väv av filmhistoria, desperation och erotik. ganska vackert.

jobba-hemma-fredag

1. vaknade utvilad!

2. jobba hemma = möjlighet att gå en låång förmiddagspromenad i solen. vackert väder, kallt och klart! älskar doften av våta löv.

3. spontanklippning på drop-in. jätteskönt att bli av med de trassliga topparna, nu tror jag att resultatet av mitt nya schampofria liv kommer att bli ännu bättre. mjuka lockar i naturligt hår.

4. fick hjälp av z med en schema-mall att använda på jobbet. tur att han kan sånt, för mig skulle det tagit flera timmar att fixa det på egen hand. har fått en del gjort, trots att jag just idag inte jobbar i något högt tempo precis.

5. både Amanda och Christoffer satt säkert ikväll. det måste ha varit mina röster som gjorde det :)

6. stickade klart två baskermössor. (men vad ska jag göra med alla mössor egentligen?)

torsdag och galet trött

1. z hade köpt bananer igår så jag kunde göra smoothie till frukost. det behövdes, jag var som död efter att ha missat sovtåget igår. smoothie är bästa frukosten ever!

2. fick gjort jobbsaker som inte tidigare blivit gjorda, typ telefonsamtal som skulle ringas, mejl som skulle mejlas och tider som skulle bokas och avbokas. duktig kyrator!

3. kunde åka hem tidigt och lägga mig på soffan för en eftermiddagsslummer. välbehövligt!

4. min zenbev hade kommit på posten. med hjälp av den hoppas jag kunna varva ner och sova bättre på nätterna. ikväll kommer jag att somna som en sten med mjuk mossa på.

5. I love z.

onsdagsregn

1. effektiv arbetsdag med planering av hur resten av höstterminen ska se ut för eleverna i lilla gruppen -det kommer att bli skitbra! vår nye lärare verkar great.

2. fick in två promenader på arbetstid för att låta tankarna klarna. härligt duggregnsväder för promenader.

3. blev skjutsad in till stan av superhjältekollegan efter jobbet, lyx. kändes bra att summera planeringsdagarna på tu man hand.

4. träffade Liten en sväng på skorea. tyvärr hittade vi inga bra vinterpjuck till henne, men vi fick en fin pratstund medans vi väntade på spårvagnen iaf. egentligen är det ju pappavecka nu.

5. z hade lagat bulgursallad och kyckling till middag. mums!

6. hade fikadejt med GH. vi hittade ett supersoft kvällsöppet café på Plantagegatan, lugnt och stillsamt, effektiv service och en massa godsaker. det stället sparar jag på.

7. efter fikat gick vi och såg Vid himlens utkant på Hagabion. gillade verkligen Fatih Akins Mot väggen, men den här var mera eftertänksam, inte samma direkta slag i mellangärdet. känns som om den måste sjunka in lite innan jag egentligen kan ge något omdöme.

RSS 2.0